Welke peeling product kan ik thuis gebruiken?

De peeling wordt -terecht- gezien als de geheime held van de schoonheidsverzorging.

Onze huid vernieuwt zich elke 28 dagen. Met het ouder worden vertraagt dit proces. De celdeling (en de daarmee verbonden huidvernieuwing) vindt bij 60-jarigen bijvoorbeeld alleen nog elke 60-70 dagen plaats. Een goede gezichts peeling kan dit natuurlijke proces ondersteunen. Door het gebruik van peelings wordt de huid bevrijd van afgestorven cellen, die zich aan haar oppervlakte „verzamelen“. Bovendien wordt elke huid, aanvullend op de dagelijkse reiniging, bevrijd van diep zittende verontreinigingen. De opnamecapaciteit voor de volgende verzorgingsproducten wordt verbeterd en de huidregeneratie wordt gestimuleerd. Bij regelmatig gebruik ontstaat er een duidelijk gezuiverde en gelijkmatigere teint met meer uitstraling. Daarom is de gezichts peeling een belangrijk onderdeel van elke skin care routine, zowel in het salon als thuis.

Welke peeling wordt er in het salon gebruikt?

Bij elke BABOR behandeling voert de schoonheidsspecialiste vooraf een professionele huidanalyse uit. Aan de hand van de resultaten worden dan de overeenkomstige producten voor de behandeling gekozen. Afhankelijk van het huidtype en de huidbehoefte worden in onze behandelingen mechanische peelings, enzymatische peelings of fruitzuren gebruikt. Ook microdermabrasie is een peeling.

Gezichtspeeling: wat kunnen we thuis doen?

We adviseren een peeling 1-2 keer per week. Op deze manier kan het behandelingseffect thuis in stand worden gehouden en ook de eigen verzorgingsproducten kunnen beter door de huid worden opgenomen. Bij een gevoelige huid is het raadzaam om bijzonder milde peelingproducten te gebruiken. Gebruik een peeling het beste ’s avonds. Dit is beter zodat mogelijke roodkleuringen gedurende de nacht afnemen en de huid optimaal kan regenereren.

Mechanische peelings

Mechanische peelings zoals onze Gentle Peeling kunnen bij elke huid worden toegepast, uitgezonderd bij de zeer gevoelige en onzuivere huid met ontstekingen. Hier worden afgestorven hoornschilfertjes verwijderd bijvoorbeeld met behulp van plantaardige bio-peellichaampjes.

Enzymepeeling

Met een  Enzyme cleanser kan de huid op behoedzame wijze worden gepeeld. De afgestorven huidschilfertjes en talg aan het huidoppervlak worden desondanks grondig verwijderd.  Deze cleanser is een fijnkorrelig reinigingspoeder met vitamine C en keratolytische werking. Reinigt op intensieve wijze en revitaliseert met een licht peeling-effect. Het resultaat: een stralend mooi, fijner huidbeeld. Deze peeling is prima geschikt voor een gevoelige huid.

Fruitzuurpeeling

Bij een fruitzuurpeeling gaat het om een chemische peeling, waarbij met zuren wordt gewerkt. Deze AHA-peeling van de nieuwe generatie combineert in de Exfolimax formule 10% nauwkeurig afgestemde fruitzuren met 10% antioxidanten zoals vitamine C en thiotaine. Deze synergie van intensieve afschilfering en bescherming behoedt de huid tegen vroegtijdige veroudering. Onmiddellijk na het eerste gebruik ziet de huid er frisser, stralender en met een jeugdigere teint uit. Bij regelmatig wekelijks gebruik ziet de huid er gelijkmatiger uit, zijn de poriën verfijnd en rimpeltjes gladgemaakt.

Bestel via onze webshop, mail ons ( an@beautystudioa.be ) of bel ons voor advies (03/231.96.63 ).

Maak nu een afspraak bij Studio A Beauty & Care of neem contact op

Bel ons op 03/231 96 63
AFSPRAAK MAKEN
STEL UW VRAAG