Wax Bar

Waxen is een tijdelijke ontharing. Als je kiest voor waxen, dan kies je voor een zo goed als pijnloze ontharing met een langdurig resultaat!

Studio A Beauty & Care werkt met de produkten van Depilève®. Dankzij Depilève® beschikt Studio A Beauty & Care over een professioneel waxingsysteem plus naverzorging van de huid met een gladde huid als resultaat. Hygiëne en kwaliteit zijn hyperbelangrijk bij waxen dus daar kan je op vertrouwen bij Studio A Beauty & Care.

Hoe verloopt een waxen?

We brengen wax aan met een spatel of een roller op de gewenste zone en vervolgens gaan we tegen de haargroei in de haartjes uittrekken met wegwerpstrips. De haartjes worden met de haarwortels verwijderd en blijven daardoor gemiddeld 3 tot 6 weken weg. De huid wordt achteraf verzorgd met een verzachtende crème.

Naast de klassieke zones (benen, oksels, bikinilijn), kan je bij Studio A Beauty & Care ook terecht voor ontharing van de rug, de armen, de bovenlip en de kaaklijn.

Alles wat je wil weten over het waxen van de bikinizone

Schaamte of onzekerheid is nergens voor nodig.

1. Voorbereiding: Let it grow!
Ga je vooral niet scheren vlak voor we gaan waxen. De ideale lengte voor een eerste behandeling is 5 mm of (veel) langer. Dit wil zeggen dat je je minimum 10 dagen voor de behandeling niet mag scheren. Dus hoe langer hoe liever en hoe beter het resultaat.

2. Doet het pijn?
Je zal het zeker voelen, vooral op gevoelige plaatsen zoals de bikini en de oksels. No pain, no gain. Maar laten we niet overdrijven. De pijn duurt heel eventjes en is dan weer weg. Als je regelmatig terugkomt worden de haartjes minder stug en zal je merken dat de pijn veel minder wordt.

3. Kan ik me scheren na een bikiniwax?
Dat kan, maar dat wil je niet. Scheren heeft veel nadelen. Je moet het regelmatig doen en je krijgt terug stoppeltjes, bultjes en jeuk. Als je eenmaal de voordelen van waxen hebt leren kennen, wil je niets anders meer.

4. Wat met de hygiëne?
Hygiëne is super belangrijk in een beauty salon en bij waxen. Bij Studio A Beauty & Care wordt de verzorgingszetel bij elke klant verschoond met vers gewassen handdoeken. Ook de spatels en de strips worden maar één keer gebruikt. Alles wat in contact komt met de klant wordt onmiddellijk weggegooid.

5. Wat mag ik doen na de behandeling?
Draag best losse kledij en ga niet onmiddellijk sporten of in de sauna. Strakke kledij kan gaan schuren en dat voelt onaangenaam aan. Als je gaat sporten (of hard gaat werken) ga je zweten en kan de behandelde zone niet tot rust komen.

6. Keep it clean
Doe jezelf en de schoonheidsspecialiste een plezier en douche of was je grondig alvorens je een bikiniwax laat uitvoeren. Tijd van de maand? Verplaats de afspraak. In principe kan je tijdens die tijd van de maand waxenworden maar het is niet aan te raden. Je hormonen staan op een hoog pijl en het doet meer pijn. Je zal je bovendien extra ongemakkelijk voelen en het werkt minder hygiënisch. Als je infecties of andere tijdelijke ongemakken hebt, dan is een bikini wax ook af te raden.

7. Bikini – brazilian – volledige ontharing. Wat is het verschil ?
Een bikini-sliprand en een volledige ontharing spreken voor zich. Een Brazilian zit er net tussenin.

Een overzicht van al onze behandelingen en prijzen vind je hier.

Maak nu een afspraak bij Studio A Beauty & Care of neem contact op

Bel ons op 03/231 96 63
AFSPRAAK MAKEN
STEL UW VRAAG