Pas je skin care routine regelmatig aan

Of je nu een skin care minimalist bent of net niet, toch moet je af en toe je routine onder de loupe nemen. De tijd staat spijtig genoeg niet stil. Als vijftiger zie je alsmaar meer rimpeltjes, pigmentvlekjes, verlies aan volume, … allemaal signalen dat de tijd en de zwaartekracht hebben toegeslagen. Hoog tijd om je skin care routine aan te passen.

1. reinigen en tonifiëren

De dagelijkse reiniging van een mature huid doe je best met een milde, niet-irriterende cleanser. Vanaf 45 jaar is de huid doorgaans droger én gevoeliger. Daarom zijn cleansers met huidbeschermende ingrediënten aan te raden. Het BABOR hy-öl /hydro-active duo blijft een topper maar ook de BABOR Ultimate Repair Cleanser  is een aanrader. Deze crème cleanser is enerzijds mild maar ondersteunt anderzijds de regeneratie van de huid. Om de pH balans van de huid na de reiniging te behouden, raad ik de Rebalancing Liquid  aan : dit is een egaliserend gezichtswater dat reguleert, kalmeert en verstevigt. De huid is nu klaar voor de volgende stap.

2. peel je huid maar overdrijf niet

Je huid wordt stelselmatig droger en gevoeliger. Gebruik dus een peeling maar zeker niet meer dan 1x/week. De BABOR AHA overnight peeling (69 EUR) is hiervoor ideaal.  Je gebruikt deze peeling ’s nachts en het resultaat is een zichtbaar rozere huid. Bij regelmatig gebruik wordt het huidbeeld zuiverder, verfijnder en egaler.

AHA of fruitzuur verwijdert afgestorven huidcellen die het absorptievermogen van de huid belemmeren en deze er bleek laten uitzien.

3. herstel volume met moisturizer

Vanaf 30 jaar beginnen de hyaluron waarden in je huid te dalen. Dit resulteert in fijne lijntjes en diepe rimpels. Hyaluron helpt terug volume te geven waardoor de cellen terug “opgevuld” worden en de lijntjes en rimpels minder zichtbaar worden. Je vindt hyaluron terug in ampoules, serums en crèmes.

De aangenaam luchtige BABOR Hyaluron Cream  is een 24h vochtspecialist voor een onmiddellijke, voortdurende hydratatie van de huid.

4. pak rimpels en hyperpigmentatie aan

Om rimpels en hyperpigmentatie aan te pakken raden we retinol aan. De huid vernieuwt, het huidbeeld wordt glad en helder. DOCTOR BABOR PRO A Retinol (99 EUR) verbindt twee stabiele retinol-esters, retinylpalmitaat en Activ-Retinoide. Activeert de huidvernieuwing en verbetert de tekenen van vroegtijdige huidveroudering zoals rimpels, oneffenheden en bleekheid. Voor een gladdere, verfijndere huidstructuur en minder diepe rimpels.

Ook vitamine C doet wonderen voor een vermoeide huid met vlekjes. Het DOCTOR BABOR Vitamin C Concentrate (99 EUR) bevat 20% stabiele vitamine C. Door zijn antioxidatieve werking vermindert het pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en een ongelijkmatige teint. Het reliëf van de huid wordt geëgaliseerd, rimpels en lijntjes vallen minder op. Voor een gelijkmatig stralende huid.

5. boek elke 4 weken een facial

Wij verzorgen niet enkel je huid maar samen met jou gaan we jouw skin care routine afstemmen op jouw specifieke behoeften. Elke gelaatsverzorging bij Studio A Beauty & Care omvat een gelaatsmassage. Deze is niet enkel zalig ontspannend maar werkt ook anti-aging. De gelaatscontouren worden beter afgelijnd ( denk aan wangen en de kaaklijn). De doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor de producten beter worden opgenomen door de huid. En tot slot wordt de collageen productie gestimuleerd. Niets dan voordelen dus !

Alle producten kan je bestellen via onze webshop.

Veel liefs, An

Maak nu een afspraak bij Studio A Beauty & Care of neem contact op

Bel ons op 03/231 96 63
AFSPRAAK MAKEN
STEL JE VRAAG