Studio A Beauty & Care pedicureJe voeten verdienen een goede verzorging

Veel mensen stellen ons de vraag of een pedicure luxe is of echt wel nut heeft ? Spijtig genoeg verzorgen we onze voeten niet genoeg. Nochtans doen we per dag tot 10.000 stappen, dat is in een heel leven zo een 185.000 kilometer. Dat is niets niks.

Je voeten goed verzorgen is dus niet alleen nodig, het voelt ook heerlijk aan en … het ziet er verzorgder uit.

Pijn in de voeten, eelt, ingescheurde of ingegroeide nagels, pijnlijke kloven, … Is dit herkenbaar voor jou?  Vrouwen hebben relatief meer klachten, dit komt vooral door het dragen van (te hoge) hakken, te smalle of te kleine schoenen. Regelmatig je voeten laten verzorgen helpt eventuele klachten te voorkomen.

Wat doet een pedicure precies?

Bij Studio A Beauty & Care heb je de keuze tussen een cosmetische pedicure die ongeveer 30 minuten duurt ofwel een medische pedicure die ongeveer 55 minuten duurt. Twijfel je welke pedicure geschikt is voor jou, vraag ons dan raad. Samen met jou beslissen we dan  welke verzorging het beste bij jouw voeten en eventuele klachten past.

Het verschil tussen een cosmetische en een medische pedicure is dat we bij een medische pedicure acute problemen zoals likdoorns, ingegroeide nagels, … verzorgen en verhelpen. Een cosmetische pedicure werkt meer preventief en is vooral gericht om je voeten en nagels er verzorgd en mooi te laten uitzien.

Altijd zullen we :

–        het opsporen en zoveel mogelijk wegnemen van de klachten
–        eelt verwijderen met de rasp
–        het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels
–        nagelriemen verzorgen en wegduwen

Thuis je voeten verwennen

Uiteraard kan je ook thuis je voeten verzorgen. Heb je  pijnlijke voeten door te lang staan? Neem een fris voetbadje. Week je voeten in een teiltje gedurende 15 minuten met bijvoorbeeld bruistabletten of badolie. Hierdoor zullen je voeten weer ontspannen en als herboren aanvoelen.  Smeer je voeten daarna in met een hydraterende voetenzalf. Wij raden de BABOR Feet Smooting Balm ( 17,90 EUR )  aan. Dit is een volle crème met exclusief BABOR elsbes-stamcellenextract voor de intensieve verzorging van een ruwe, gesprongen huid, eelt en kloven aan voeten en lichaam. De huid zal er onmiddellijk zachter, gladder en soepeler uitzien en aanvoelen. Het voordeel van deze crème is het aanwezige salicylzuur die een eelt verwekende werking heeft. Tegelijkertijd neutraliseert farnesol geurtjes en remt ze de bacteriëngroei. Verzorgende oliën behoeden de huid voor uitdrogen en ondersteunen de regeneratie van de huideigen lipidenfilm.

Zelf kan je ook lichte eeltvorming verwijderen. Gebruik hiervoor een puimsteentje. Heb je echter veel en snel last van eeltvorming, diepe en pijnlijke kloven of ingescheurde nagels? Dan kun je beter een afspraak maken voor een pedicure.

Graag een kleurtje op je nagels?

Ook dat kan uiteraard. We gebruiken hiervoor de nagellakken van BABOR en ESSIE COUTURE. Ook semi-permanente gellak zetten we graag op je nagels. Hiervoor gebruiken we de kwalitatieve producten van FABY. Lees hierover meer.

Bestel hier de BABOR Feet Smoothing Balm of kom langs bij Studio A Beauty & Care.

Tot binnenkort !

An XX

Maak hier een afspraak voor een pedicure