5 stappenplan naar een gezonde en mooie huid

Stap 1 : Dagelijkse reiniging

Tweemaal per dag je huid reinigen met de juiste producten is de basis voor een gezonde huid. Bij Babor werken we graag met een 2 fasen reiniging op basis van olie. De combinatie van de natuurlijke reinigingskrachten van olie en water vormt de ideale methode voor de dieptereiniging van de huid. Zo verwijder je op grondige en behoedzame wijze zowel in olie als in water oplosbare verontreinigingen. Dus vuil dat enkel in olie oplosbaar is ( zoals bijvoorbeeld UV-filters en foundation ) maar ook vuil dat in water oplosbaar is wordt verwijderd.

Zo ben je puistjes, mee-eters, gerstekorrels, rimpels, een grauwe en vale huid, … een aantal stappen voor. Een goede reiniging zorgt niet alleen voor een frisse en stralende gloed. De werking van je verzorgingsproducten zal groter zijn als je huid goed en grondig gereinigd is.

TIP uit ons stappenplan: kies altijd een reiniging aangepast aan je huidtype. Een reiniging die niet aangepast is, kan je huid grondig uitdrogen of net vetter maken.

Onze aanraders :

  • HY-ÖL ( 22,90 EUR ) gecombineerd met Phytoactive ( 18,90 EUR ). Breng drie pompjes Hy-öl aan op je droge huid en masseer goed in. Breng daarop 2 pompjes Phytoactive aan en zie de beide producten goed mengen. Spoel af met koel water.
  • Heb je liever een 2-in-1 product, kies dan voor de Cleansing Gel & Tonic ( 18,90 EUR ). Dit is een verfrissende gel en tonic ineen voor een snel en ongecompliceerd gebruik. Eveneens optimaal als voorbereiding op de verzorging.

Stap 2 : Peel

Tweewekelijks is het aan te raden je huid te peelen. Peelen is een optimale manier om op een behoedzame maar toch grondige wijze losse huidschilfers te verwijderen. Het resultaat is een frisse en gladde huid die het opnamevermogen van je huid verbetert.

Onze aanraders :

  • De Gentle Peeling ( 18,90 EUR ) is een milde gezichtspeeling met anti-ox complex en appelwater. Verwijdert afgestorven huidschilfers en laat de huid weer stralen. Hoe gebruik je het ? Na de reiniging 1-2 keer per week op gezicht, hals en decolleté verdelen (oog- en mondgebied vrijlaten). Met draaiende bewegingen peelen en daarna met rijkelijk lauwwarm water verwijderen.
  • De Ultimate AHA 10+10 Peeling Gel ( 99 EUR ) gaat nog een stap verder. Deze innovatieve peeling combineert 10% nauwkeurig afgestemde fruitzuren met 10% antioxidanten zoals vitamine C en thiotaine. Deze synergie van intensieve afschilfering en bescherming behoedt de huid tegen vroegtijdige veroudering. 1-2 per week op de gereinigde huid van gezicht, hals en decolleté aanbrengen. 10 minuten laten inwerken. Daarna met water grondig afspoelen.

Stap 3 : Verzorgen en voeden

Hydratie is een must voor elke huid. Wij zien dagelijks mensen die de verkeerde producten gebruiken en op die manier huidproblemen krijgen. 2 puistjes op je voorhoofd betekenen niet dat je een vette huid hebt die niet gehydrateerd moet worden. Het bepalen van je huidtype laat je best over aan een huidexpert. De noden van je huid zijn hier zeer belangrijk. Het is spijtig je geld te verspillen aan de foute producten. Vanaf 30 jaar raden we aan te starten met anti-aging producten.

TIP : Breng minstens ’s morgens en ’s avonds na de reiniging een verzorgende crème aan. Wij raden aan om onder je crème ook een serum aan te brengen of probeer zeker eens de ampoules van Babor.

Onze aanraders :

  • De Hydra Plus Fluid Ampoules ( 19,90 EUR ) zijn de ideale dorstlesser voor elke huid. Een complex met hyaluronzuur en een plantaardige moisturizer hydrateert op intensieve wijze. Voor een frisse teint. Aan te brengen na de reiniging.  Concentraat in de handpalm doen en dan op gezicht, hals en decolleté verdelen. Zachtjes in de huid kloppen. Vervolgens de verzorgingscrème aanbrengen.
  • Collagen Booster Cream ( 96 EUR ) zorgt voor een zichtbaar gladgemaakte, verstevigde en jeugdig strakke huid. Toe te passen zowel ’s morgens als ’s avonds na de reiniging.

Stap 4 : Beschermen

Een van de hoofdredenen voor een vroegtijdige huidveroudering is de negatieve invloed van UVA- en UVB–straling. Deze beschadigt de cellen, verbrandt de huid en leidt tot het verlies aan stevigheid en tot rimpels. De Babor anti-aging suncare is de perfecte verzorging voor de uitgebreide bescherming van de huid tegen beschadigingen door de zon. De huid wordt niet alleen tegen de negatieve stralingsinvloeden beschermd maar ook optimaal verzorgd, regeneratieprocessen van de huid worden ondersteund en haar jeugdigheid wordt bewaard. Vergeet ook zeker je after-suncare niet nà het zonnen.

TIP : bewaar je after-suncare in de frigo. Dit brengt verkoeling op een door de zon geïrriteerde huid.

Onze aanraders binnen het stappenplan:

  • Probeer zeker eens de Sun Make up ( 24,90 EUR ). Laat de teint er in een handomdraai zomers fris en natuurlijk verzorgd uitzien én tegelijk beschermd zijn met een SPF50. Ideaal ook voor onderweg.
  • De Age Spot Protector ( 39 EUR ) is een luchtige dagcrème met SPF30 die pigmentvlekken minimaliseert en de huid beschermt tegen de vorming van nieuwe hyperpigmentaties.

Stap 5 : Regelmatig een Babor facial

Tijdens een facial nemen wij 1,5u de tijd om je huid te reinigen, te peelen, te verzorgen en te analyseren. We gebruiken producten die nog geconcentreerder en doelgerichter werken. Wij raden een facial aan om de 4 à 6 weken. Probeer zeker ook eens microdermabrasie, microneedling of een fruitzuurpeeling. Dankzij deze behandelingen die de structuur van de huid verbeteren, krijg je een langdurig stevige, elastische en stralende huid.

Met dit stappenplan zal je al snel een verschil zien aan je huid. Je bent altijd welkom voor advies of de keuze van de juiste producten voor je dagelijkse huidverzorgingsritueel. Kies niet alleen producten die bij je huid passen maar ook die producten die je qua textuur en geur graag gebruikt. Alleen dan zal je dit stappenplan kunnen volhouden.

Boek hier je volgende facial

Maak nu een afspraak bij Studio A Beauty & Care of neem contact op

Bel ons op 03/231 96 63
AFSPRAAK MAKEN
STEL UW VRAAG