Advies van experten plus 4 simpele regeltjes

Ik krijg regelmatig de vraag : “An, wát is huidverbetering in feite?”. In dit artikel zal ik één en ander verduidelijken.

Huidverbetering is jouw huid in een betere conditie brengen. Dit start met een huidanalyse, dan regelmatig een facial  gecombineerd met producten afgestemd op de specifieke noden van jouw huid. Het doel is een mooie en gezonde huid.

De wereld van de huidverzorging kan behoorlijk verwarrend en ook imponerend zijn. Er worden allerlei moeilijke woorden gebruikt.  Bovendien worden magische ingrediënten bovengehaald die je allemaal prachtige resultaten beloven. In feite komt het op het volgende neer : combineer het advies van experten met 4 simpele regeltjes en als resultaat krijg je een mooie en verzorgde huid.

Start met een huidanalyse en daarna regelmatig een facial

Starten met een huidanalyse is altijd een goed idee. Wij kunnen je exact vertellen wat je huid nodig heeft en welke ingrediënten en producten voor jouw huid geschikt zijn. Wij zien dagelijks mensen met huidproblemen die veroorzaakt worden door een verkeerd gebruik van producten. Dat kan je vermijden door een huidanalyse en daarna 4x/jaar een facial te boeken. Op dat moment bekijken we telkens opnieuw welke producten geschikt zijn voor jouw huid. Hier vind je meer info over een huidanalyse. Een overzicht van onze facials vind je hier.

4 simpele regeltjes voor huidverbetering 

Daarnaast zijn er 4 simpele regeltjes die zorgen voor huidverbetering en dus een mooie en gezonde huid.

1.Leer je huid kennen

Wat bij de ene wonderen doet, kan bij een andere zorgen voor uitslag. Kijk zodoende naar de reactie van je huid als je producten aanbrengt. Is je huid trekkerig? begint ze te glimmen? krijg je plots puistjes ? Allemaal signalen dat je mogelijk de verkeerde verzorging of producten gebruikt.

2. Eerst de basis, dan de rest

Volg deze drie stappen in je dagelijkse huidverzorging : reinigen – hydrateren – beschermen

Gebruik nooit heet water om je huid te reinigen ( en ook niet enkel water ). Reinig zéker ’s avonds om je make up en alle verontreiniging van de dag weg te halen.

Om te hydrateren gebruik je een vochtinbrengende crème die past bij je huidtype. En ja, het is écht wel belangrijk om zonnebescherming als laatste stap in je verzorging aan te brengen.

Wil je extra’s om jezelf te verwennen of wil je een specifiek probleem aanpakken? Dan kan je een serum aanbrengen na de reiniging. Vraag hier zeker raad aan een expert. een serum is duur en het zou spijtig zijn mocht je de verkeerde aangekocht hebben.

3. Heb geduld

Wil je resultaat, dan zal je toch wel een aantal weken geduld moeten hebben. Gebruik consequent dezelfde producten en wissel niet constant.

Gooi je routine niet te vaak overhoop. Ben je tevreden van je producten, blijf daar dan bij en laat de trends en de aanlokkelijke advertentie voor nieuwe producten aan je voorbijgaan.

4. Verwacht geen mirakels

Regelmatig een facial en consequent de producten gebruiken die bij je huid passen, kunnen wel degelijk een groot verschil maken en zorgen voor huidverbetering. Mirakelcrèmes of -serums bestaan niet. Je hormonen, je leeftijd, je levensstijl ( voldoende slapen ), je genen ( danku mama ), … spelen ook een grote rol. Met andere woorden, overleef je op koffie en fastfood en ben je bovendien een verstokte roker, dan zal dat ene dure serum echt niet veel kunnen veranderen aan je doffe huid.

Mijn beste raad : geniet van je verzorgingsritueel en je producten. Het feit dat je op regelmatige basis aandacht schenkt aan jezelf en je huid, zal je doen stralen.

Liefs, An XXX

Maak nu een afspraak bij Studio A Beauty & Care of neem contact op

Bel ons op 03/231 96 63
AFSPRAAK MAKEN
STEL UW VRAAG