Alles wat je wil weten over aftersun

Iedereen is het erover eens dat zonnebescherming nodig en nuttig is. Wij krijgen geregeld vragen over het waarom van aftersun. Lees meer en ontdek het nut van aftersun en waar je op moet letten bij de aankoop ervan.

Is bodylotion even goed na een dagje in de zon ?

Een gewone bodylotion hydradeert maar herstelt en kalmeert de huid niet zoals een aftersun. Na een dag in de zon heeft je huid nood aan kalmering en afkoeling. Heb je erge zonnebrand, dan zal een aftersun je huid niet kunnen genezen maar je huid zal wel sneller herstellen van de huidschade.

Is aftersun ook geschikt als zonnebescherming?

Neen ! In de zon heb je een zonnebescherming nodig met een hoge SPF. Aftersun is hier niet voor geschikt.

Gebruik je enkel aftersun bij zonnebrand?

Neen, aftersun is ALTIJD aan te raden nà elk contact met de zon aangezien het helpt bij het herstel van de huid.

Hoe lang blijft een geopende verpakking aftersun goed?

Ook bij aftersun is er een houdbaarheidsdatum. Controleer deze op de verpakking. Je zal een cijfer zien gevolgd door ‘M’. Dat cijfer geeft aan hoeveel maanden het product goed blijft na opening. Controleer daarnaast ook zeker de geur, kleur en consistentie. Zijn deze anders dan bij de opening, dan moet je het product weggooien.

Waar moet je op letten bij aankoop?

Een goede aftersun herken je aan zijn ingrediënten. Ga zeker na of er anti-oxidanten, aloë vera, vitamine A en E toegevoegd zijn. Dit zijn werkstoffen die de huid helpen zich te herstellen. De aftersun van Babor bevat al deze ingrediënten en is bovendien prettig van textuur en geur. Vraag ons zeker raad.

Extra tip

Leg je aftersun in de koelkast. Door je aftersun koel aan te brengen op de huid, brengt het dadelijk verlichting als je huid branderig aanvoelt. Zéker proberen 🙂 !

Veel zonplezier !