6 make-up tips om er jonger uit te zien

Door de juiste make-up te kiezen én deze correct aan te brengen slaag je er in om er jonger uit te zien

Je hele leven lang dezelfde make-up gebruiken is geen goed idee. In onze workshops leer je make-up tips en tricks die passen bij je levensstijl en je leeftijd.

Met deze 6 tips geraak je al een heel eind vooruit :

1.Reinig en hydrateer

Geen enkele make-up is geslaagd op een huid die niet goed gereinigd en gehydrateerd is. Start dus met een goede reiniging en gebruik de gepaste hydratatie die past bij je huidbeeld. Hyaluron is altijd een goed idee voor een krachtige hydratatie.

2. Foundation : gebruik de juiste kleur

Té lichte foundation zal je rimpeltjes in de kijker zetten en benadrukken. Het is dus beter een warme tint te kiezen. Kies ook een foundation met anti-aging elementen. De Babor AGEID Serum Foundation is een ultralichte, serumachtige foundation met “4-voudig anti-aging-effect”.  Deze foundation biedt een variabel dekkingsvermogen door het aanbrengen van meerdere flinterdunne lagen.
Zorgt voor een natuurlijke look – zonder het effect van een masker. Wees zuinig met foundation op de rimpeltjes rond de ogen en de mond.

3. Pas op voor poeder

Ook poeder kan je rimpels benadrukken. Heb je liefst een matte teint, gebruik dan een foundation en poeder-in-1. De Babor Perfect Finish Foundation is een zijdezacht, geperst poeder, dat wet & dry gebruikt kan worden. Deze foundation laat de onregelmatigheden in de teint verdwijnen, matteert licht en laat een zijdeachtig gevoel op de huid achter.

4. Laat glitters en glanzende bronzers in de kast

Een glanzende bronzer laat je best in de kast want hij kan je kraaienpootjes extra benadrukken en dat wil je niet! Gebruik een matte bronzer of breng een crème blush aan op de appeltjes van je wangen. Dat is veel flatterender en zo benadruk je een deel van je gezicht waar nog geen rimpeltjes zijn. De Babor Lights & Accents Perfecting Face Powder Collection is hier een échte aanrader. Met de beigetint alleen plaats je highlights op de jukbeenderen, neusrug of onder de wenkbrauwboog.De blush-nuances rosé en perzik accentueren de wangen. De bronzer legt een zonnige vleug op de huid.

5. Accentueer je lippen

Je lippen worden dunner als je ouder wordt. Donkere kleuren gaan dit benadrukken. Accentueer zeker je lippen maar gebruik bij voorkeur een tint die ietsje donkerder is dan je eigen lipkleur of een naturel. Een  gloss is een goed idee en doet je lippen voller lijken. Gebruik een lippenpotlood en kleur je lippen daarna in met een lippenpenseel.

6. Geef expressie aan je gezicht – zet je wenkbrauwen in de kijker

Tot slot, breng zeker geen lijntje aan op je onderste wimperlijn. Ook mascara op je onderste wimpers is geen goed idee. Het verkleint je ogen trekt de aandacht naar de donkere kringen of wallen onder je ogen. Geef je oogleden een lichte kleur en vergroot zo optisch je ogen. Zet je wenkbrauwen in de kijker en gebruik een wenkbrauw mascara. Getinte en vollere wenkbrauwen geven je gezicht dadelijk meer expressie. De nieuwe Eye Brow Mascara van Babor kleurt, vult op, fixeert en geeft contour. Deze mini-mascara laat dunne, lichte wenkbrauwen er voller uitzien.

Wil je nog tmake-up tips? Boek dan een make-up workshop bij Studio A Beauty & Care. Dat kan vanaf 1 tot maximaal 4 personen.  Een make-up workshop kost 55 EUR/pp. Als je op die dag Babor producten koopt, krijg je 10% korting bij een aankoop vanaf 100 EUR. Hier vind je meer informatie over deze workshops.