Definitieve ontharing

Laserontharing is een zachte ontharing waarbij de huid nauwelijks geïrriteerd raakt. Bovendien zorgt ontharing met de laser na 3 tot 5 behandelingen voor een definitieve ontharing. Tachtig tot negentig procent van de behandelde haren is dan definitief weg!

Laserontharing werkt door gebruik te maken van het lichaamseigen melanine dat natuurlijk in het haar aanwezig is. De laser stuurt een puls doorheen het haar waardoor de haarwortel wordt vernietigd. Een speciale koeltip die in aanraking komt met uw huid zorgt ervoor dat wanneer de laser een zeer korte puls geeft, de omliggende huid en onderliggende bloedvaatjes beschermd zijn tegen de hitte van de laser.

LightSheer Laser met paramedisch personeel – gratis testsessie

Het aantal behandelingen dat je nodig hebt, hangt af van de te ontharen plaats op je lichaam, het type van je huid en de kleur van je haar. Om dat te bepalen bieden wij je een gratis testsessie laserontharing aan. Wij behandelen je met de laser op een oppervlakte van drie vierkante centimeter. Afhankelijk van hoe je reageert op deze laserontharing, bepalen wij dan hoeveel keer je onder de laser moet voor een definitief resultaat.

“Studio A Beauty & Care heeft gekozen voor LightSheer, dit is de meest veilige, permanente ontharing, uitgevoerd door paramedisch personeel.”

De behandeling is niet pijnlijk, gevoelige mensen hebben soms na de behandeling een beetje last van een tintelend of branderig gevoel, maar dat verdwijnt na enkele uren. Normaal gezien kan iedereen genieten van deze definitieve laserontharing. Mensen met een lichte huid en donkere haren behalen de snelste resultaten. Blonde haren zijn niet te verwijderen met de laser. Mensen met een donkere huid zijn moeilijker te behandelen, maar dankzij een testsessie kan de doeltreffendheid al dan niet bevestigd worden.

In de meeste gevallen is 85% van de ongewenste haartjes meestal na +/- 5 behandelingen verdwenen. Na deze beleeft een deel van de haarwortel een tweede groeifase waardoor deze na 1 à 2 jaar een bijkomstige behandeling nodig zou kunnen hebben. Permanent doden van de haarwortel kan immers enkel in de groeifase (anagene fase) van de haren.

Wat is het verschil tussen LightSheer en andere veel gebruikte flitslamp IPL lasers?

Pigmentatievlekken door oververhitting of verbranding van de huid zijn  uitgesloten met de Diodelaser. Dit dankzij de gepatenteerde diodelasertechnologie en de speciale op 5°C gekoelde laserkop. Het exclusieve van de Lightsheer is dat hij ook donkere huidtypes zonder gevaar kan behandelen. Mensen met een huidtype III, IV, V of zelfs VI komen in aanmerking voor veilige, doeltreffende behandelingen. Donkere huidtypes vragen speciale instellingen die traditionele lasers niet hebben. De Lightsheer geeft energie op een exacte golflengte die 100% benut wordt, de IPL-flitslamp geeft een breed gamma energie waarvan een groot percentage nutteloos en ongewenst is en verloren gaat.

Is het definitief? 

Ja, de behandeling is definitief. Soms komen na jaren enkele haartjes tevoorschijn zoals nieuwe haartjes of haartjes door hormonale veranderingen.

Hoe bereid ik mij voor op mijn eerste definitieve laserontharing?

Om de 6 weken wordt de ontharing gedaan, daarom is het noodzakelijk tijdig een afspraak te maken. Het is wel aangeraden om de te behandelen zones op voorhand te scheren maar zeker NIET te ontharen met hars. Verzorgingscrèmes zijn afgeraden 48 uur voor de behandeling.

Mag men na de behandeling onder de zon of zonnebank? 

Neen. Gedurende minstens 4 weken na de behandeling, dat om pigmentvlekken te voorkomen. Met de zonnecrème factor SPF 50+, op de behandelde plaatsen, mag men voorzichtig in de zon komen.

Maak nu een afspraak bij Studio A Beauty & Care of neem contact op

Bel ons op 03/231 96 63
AFSPRAAK MAKEN
STEL UW VRAAG