VEGAN, DUURZAAM, VRIJ VAN PLASTIC & CO

Steeds meer vrouwen maar ook mannen neigen naar een bewustere consumptie – en dit intussen ook in de cosmetica. Het principe „clean beauty“ functioneert geheel volgens het motto „Minder is meer!“. Deze verzorgingsproducten beperken zich vaak tot de werkelijk noodzakelijke ingrediënten en zien af van substanties die kritisch bekeken kunnen worden, zoals microplastic of minerale olie. Vaak gaat het bij clean beauty producten om vegan verzorgingsproducten.

Wat betekent clean beauty? Wat is er nieuw aan clean beauty cosmetica?

Bij clean beauty moet het echter eigenlijk gaan om pure en „eerlijke“ huidverzorgingsproducten, om veiligheid voor gebruiker en milieu. Om echte werking en transparantie bij ingrediënten en productieprocessen.

Doordat er duidelijk meer informatie voorhanden is, letten consumenten steeds meer op transparantie bij de aankoop van producten. Dit geldt zowel voor levensmiddelen alsook steeds meer voor cosmetica. Steeds meer consumenten geven aan dat ze een gevoelige huid hebben die naar irritaties leidt. De oorzaken hiervan kunnen zijn het mogelijk teveel aan verzorging. Maar in toenemende mate is ook door milieu veroorzaakte stressfactoren, zoals fijnstof of blauw licht de oorzaak van irritaties. Clean beauty kan hier een oplossing zijn.

Is een gezichtscrème zonder chemische toevoegingen beter te verdragen?

Eigenlijk is er geen cosmetica zonder chemische toevoegingen want ook natuurlijke ingrediënten hebben een chemische structuur en zijn dus in de ruimste zin chemische substanties. Nuttig en haalbaar is daarom het principe „clean beauty“, dus cosmetica zonder chemische toevoegingen die niet werkelijk noodzakelijk zijn. Deze cleane recepturen zouden bij een gevoelige huid beter te verdragen kunnen zijn want over het algemeen stijgt met een toenemend aantal ingrediënten het risico dat de huid reageert.

Doctor Babor Cleanformance

Als Duits bedrijf staat BABOR al heel lange tijd voor uitstekende kwaliteit, duurzaam ontwikkelen en bewuste omgang met hulpbronnen. Alles wordt in het hoofdkantoor in Aken geproduceerd. De clean beauty serie DOCTOR BABOR CLEANFORMANCE omvat vegan verzorgingsproducten met de juiste balans tussen performance, natuurlijkheid, belevenis en kwaliteit. CLEANFORMANCE staat voor een high performance serie en voor „cleane“ samenstellingen met tot 98% aan ingrediënten van natuurlijke oorsprong, gecombineerd met een innovatief pre- en probiotica complex.

DOCTOR BABOR CLEANFORMANCE staat voor clean beauty want de cosmetica is geproduceerd zonder microplastic, siliconen, parabenen, lactose en gluten alsook zonder minerale olie en vrij van synthetische geurstoffen. De cleane beauty-lijn is een ode aan de “dewy look”, wat zoveel betekent als “dauwfris” en een teint omschrijft die zo zacht straalt als ware hij bedekt met ochtenddauw. Pre- en probiotica zorgen voor een gezonde huid en een natuurlijke glow, ze versterken de huidbarrière en werken als een klein beschermingsschild tegen milieustress. Het gaat bij de lijn om 100% vegan beauty-producten. Een extract uit rode esdoornschors beschermt de huid door zijn antioxidatieve, sterk regenererende eigenschappen en leidt zo tot grotere elasticiteit en spankracht.

Probeer nu de nieuwe gelaatsbehandeling HEALTHY GLOWING Treatment ( 75 EUR ) voor een mooie gehydrateerde en verzorgde huid.

Maak nu een afspraak bij Studio A Beauty & Care of neem contact op

Bel ons op 03/231 96 63
AFSPRAAK MAKEN
STEL UW VRAAG