Hoe kies ik de juiste bodylotion?

Sinds een paar weken voelen mijn onderbenen heel droog en ruw aan, zelfs schilferig. Nochtans smeer ik toch wel regelmatig bodylotion. Smeer ik misschien niet juist?

Feit 1 : als je ouder wordt, droogt je huid sowieso sneller uit.

Feit 2 : je hebt lotion, cream, olie en foam. Kies het juiste product op het juiste tijdstip en je droge huid is snel verleden tijd.

Wat doet een bodylotion/cream/olie of foam?

Wel, het antwoord is vrij eenvoudig. Ze leveren vocht aan de huid en bevatten een vettige substantie die dat vocht binnenhoudt.

Als je je huid mooi en sterk wilt houden, dan is het essentieel je regelmatig in te smeren. Bij voorkeur direct na het douchen of na het baden als je huid nog wat vochtig is. Op deze manier houd je de huid goed gehydrateerd en blijft de barrièrefunctie intact.

Het is zeker niet dat je huid gewend geraakt aan bodylotion. Integendeel,  je huid heeft dagelijks verzorging nódig. Door het douchen en het warme water en ook omwille van het gebruik van zeep geraakt onze natuurlijke vetlaag beschadigd. Het resultaat is een ruwe en droge huid.  Dankzij het smeren van bodylotion breng je terug vocht in de huid en herstel je de huidbarrière of de natuurlijke vetlaag. Pas op, als je natuurlijke huidbarrière echt is aangetast kan je last krijgen van irritatie en jeuk. Op dat ogenblik is het écht hoog tijd om een zeer rijke en voedende crème te gebruiken.

Vrouwen boven de 50

Hoe ouder we worden, hoe minder stevig de huid is. Dat is niets nieuws. Voor vrouwen boven de 50 geldt bovendien dat de huid snel verandert omwille van hormonale wijzigingen : de huid verliest vorm, wordt slapper en herstelt slechter. Daardoor ontstaat een droge huid. Ook hier geldt het advies : hoe sneller je begint je huid goed te verzorgen, hoe minder snel je huid zal ‘veranderen’ en verouderen.

Wat kies je nu best ?

Het verschil tussen lotion/cream/olie en foam zit ‘m vooral in textuur en geur.

Kies vooral in de eerste plaats een product waarvan de textuur én de geur je bevallen. Zo zal je dagelijks met plezier smeren.

Een bodycream bestaat uit hydraterende en voedende ingrediënten en heeft een stevige romige structuur. Met name geschikt voor een droge, mature en geïrriteerde huid.

Een bodylotion is lichter van structuur omdat deze meer water bevat. De lotion hydrateert hierdoor sneller dan een body crème en trekt sneller in, maar heeft minder voedende bestanddelen dan een body crème. Body lotions zijn ook geschikt voor alle huidtypen, maar vooral de vochtarme huid heeft er veel baat bij. Een vochtarme huid herken je aan het craquelé-effect bij het samenknijpen van de huid.

Tenslotte nog een aantal tips:

Tip 1: Douche niet te lang en te heet, daar droogt de huid van uit. Neem je een bad, gebruik dan zeker badolie, daar zal je huid zeker van opkikkeren.

Tip 2 : gebruik zeker elke week een peeling of exfoliant. De peelingdeeltjes verwijderen overtollige huidschilfers voor een gladdere en verfijndere huid. Het absorptievermogen voor hierna aangebrachte verzorgingsproducten verbetert.

Tip 3:  Als je met blote benen de deur uit gaat:  smeer je onderbenen nog even extra in met een huidolie, daar krijgen ze een mooie glans van.

Tip 4: weinig tijd? Probeer de Bi-phase Body Foam van Babor. Dit zachte schuim met de verzorgende kwaliteiten van een lichaamsolie die intrekt als een bodylotion.

Nog vragen? Bij ons kan je altijd terecht voor advies.

Wil je je liever van kop tot teen laten verwennen? Tijd voor me-time? Boek dan een peeling met bodypakking en een volledige lichaamsmassage. Het resultaat is 3-dubbel : een zachte huid, een intensieve verzorging en een zalige ontspanning!

Hier vindt je ons overzicht van verzorgingen en prijzen.

Hier bestel je de Babor producten online via onze webshop.

Veel liefs, An

Maak nu een afspraak bij Studio A Beauty & Care of neem contact op

STEL UW VRAAG
Bel ons op 03/231 96 63
AFSPRAAK MAKEN